De Noaber, het regionale mobiliteitsnetwerk

Noaber. Vrij vertaald vanuit het dialect naar het Nederlands betekent dit buurman. Een Noaber is in de diepere betekenis echter veel meer. Op het platteland kent men nog Noaberplichten. Noabers helpen elkaar in goede en slechte tijden. Dit uitgangspunt is gekozen om in de regio de vereniging de volgende doelstelling te laten bewerkstelligen.

 

'De Noaber' ondersteunt actief het regionaale MKB bij vragen en problemen op het gebied van preventie, ziekte, arbeidsongeschiktheid en mobiliteit en kan bemiddelen bij salarispakketten, zorg- en loondervingsverzekeringen, arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid. De vereniging heeft op dit moment ca. 60 bedrijven en is nog steeds groeiende.

 

De markt is niet op elk moment hetzelfde voor iedereen. Misschien heeft uw buurman personeel over, net nu u met een tekort kampt. Of andersom. In beide gevallen zou u, met deskundige begeleiding, elkaar kunnen helpen. Als we dit eens over een groter gebied kunnen toepassen, hebben we met z'n allen een grotere kans van slagen met onze onderneming!